Tuesday, 3 June 2008

Majlis Pertunangan & Khatam Al-Quran

Hey !!~


Alhamdulillah, selesai sudah majlis pertunangan yang berlangsung pada 1 jun 2008.. Wanz hanya incharge bahagian belakang tabir boleh? macam filem plak kan? hehehe.. actually ramai tetamu yang datang ingatkan kenduri kahwin disebabkan wujudnya benda ini :-






actually idea pelamin ni Wanz sendiri x pasti daripada sesiapa tapi ni paling bestla.. pelamin ni sangat simple jer so kalau di perhatikan just memang sesuai untuk majlis pertunangan.. yang kahwin nanti lagi grand kot.. haha biarlah rahsia.. rombongan dari pihak lelaki tiba agak lewat dari waktu asal, WHY?? sebabnya, musim cuti sekolah ni jalan jem yang amat then rombongan pengantin lelaki tersalah jalan.. tapi xpelah at last jumpa gak.. yang ni kalau Wanz salah bg arah or arahan yang Wanz bagi x jelas, Wanz mintak maaf la bebnyk.. Next picture plak pic hantaran dari pihak perempuan and lelaki.. let see..








menarikkan? dalam family Wanz sebenarnya x ramai yang bertunang, rasanya ini yang kedua.. so tengok hantaran ni mcm dah nak kahwin.. huhu papepun 1st picture tu yang perfume tu hasil sentuhan Wanz sendiri sebb Wanz incharge bahagian creative ( reka sendirik nama bahagian ).. next picture plak pic coklat dalam raga tu bagi Wanz sangat istimewa.. Raga tu sebenarnya di perbuat daripada roti so memang boleh makan la.. tapi sangat la lembut raga itu, takot plak patah pemegangnya..huhuhu.. for me i love to see everything menarik and puas hati, biar simple tapi nampak smart..

Next plak let see suasana tetamu yang tiba.. ruang tamu tengah rumah dijadikan main hall untuk majlis ni.. mana semua perabot Wanz pun xtahu.. hehehe









majlis ini berlangsung sangat simple, for our family kiteorang mahukan yang simple.. tiada sesi berbalas pantun kerana ini bukannya pesta pantun owkay.. cuma susunan bahasa yang digunakan sangat berlapik dan berjaya memenuhi tuntutan tradisi dan budaya. Majlis dimulakan dengan kata-kata terima kasih dari pihak lelaki dan kata-kata aluan dari pihak perempuan yang diwakilkan kepada besan my grandparents.. cool jer.. lepas selesai sesi cakap-cakap ni, ni la klimaksnya sarung cincin..

kalau tadi si dara menunggu si teruna dengan debaran



menuruni tangga ke pelamin yang telah tersedia





majlis sarung cincin kini menjadi nyata...





nampaknya kak long berjaya buat kejutan untuk tunang dia.. sebab safril langsung x sangka kiteorg akan wat pelamin and dia juga di jemput untuk duk atas pelamin itu.. huhu itu lah yang dia pakai t shirt jer, papepun sempoi la kan.. hehehe my unty sarungkan cincin untuk bakal menantu dia..




berdiri dari kiri ni my uncle, bakal mertua kak long, and my unty.. then duduk dari kiri plak nenek abg safril, kak long and my moyang.. gigih okay moyang Wanz, lepas tu petang dia dah penat sangat sebab dia pun bnyak tolong we all..


semua jemputan di jemput mamam lor, simple jer okay sebb jemputan hanya di kalangan saudara-mara and jiran and kawan-kawan.. tapi sudara mara keluarga Wanz pun dah ramai macam mana tu? hik hik hik



sempena majlis pertunangan ini, family Wanz juga bersepakat la nak wat majlis khatam Quran jugak, tapi Wanz x sempat nak khatam sebab Wanz balik last minute so x sempat nak arrange.. Majlis khatam tu just untuk adik and sepupu Wanz sahaja.. mereka semua wearing all black jubah.. and duduk di tengah-tengah hall. di kelilingi para jemputan










selesai sudahlah majlis ini.. dari pagi till midnyte barulah semuanya settle.. walaupun rasa penat tapi berkumpul dengan all family members ni sangat best, biler ada usik mengusik, gelak tawa dan sebagainya.. inilah my family, senyum tawa kami tetap bersama, salah faham dan kecil hati itu di lupakan kerana itulah penyeri sebuah kehidupan.. entah biler dapat berkumpul macam ni lagi..


Untuk Kak long and abg safril, both of you dah harungi segalanya for 6 years till today so kekalkanlah segalanya.. tidak semuanya indah, kelebihan dan kekurangan di kongsi bersama agar bahagia menjadi nyata.. kalau ada salah and silap selama ini harap di maafkan, we all already grown up and pandai berfikir.. Wanz ni kekadang laser sket.. hik hik tapi ni lah Wanz.. waaaa korunk dah tunang Wanz biler lagi??? huhuhuhu

~!! Mohd Safril & Ainie Jamily !!~


Lot's of Love

~ WaNz ~

2 comments:

Anonymous said...

wanz...U GAY BOY ke????u ni muke nak stim je...gambar nak muke je...gambar badan xde ke...nak tgok jugak....i suka tgok gambar u...

WaNz said...

Elloo,
Wah muka gitu terus gay?
kalau muka mcm pengemis?
tapi sebenarnya x?
muka or badan or pape la semua tu yang aku dpt since aku dilahirkan so just bukak minda kamu..

one more thing, kalau berani put ur name.. itupun kalau berani..