Saturday, 14 March 2009

I Cry



It's 2.07 a.m and already saturday. Aku masih tidak dapat melelapkan mata, termenung melihat monitor memikirkan aper yang patut dilakukan. Sesetengah orang mungkin baru pulang berhibur kerana esokkan hujung minggu dan mungkin juga dah ada yang dibuai mimpi yang indah. Kerja yang masih belum disiapkan agak banyak dan semuanya mesti disiapkan dalam hujung minggu ni. Hendak atau tidak, rajin atau malas aku harus paksa juga untuk selesaikan semuanya supaya ianya tak menggangu jadual aku untuk minggu hadapan. Macam menteri kan jadual busy jer, tapi taklah aku hanya insan biasa cuma sangat suka buat jadual untuk diri sendiri agar aku tahu limitasi yang aku ada supaya keadaannya tidak serabut.


Seven Pound.. anda dah tengok? sebuah filem yang berat and slow yup tapi bermakna pada diri aku. Entahla kerana dah suka tengok cerita yang macam ni, tapi mesti kena paksa diri la sebab i will be so sensitive tengok citer mcm ni. Okey macam seven pound ni, part will smith suicide tu, i feel like i can't breath. Then i cry for this movie, xde ape yang nak dimalukan aku memang menangis gak biler ada part yang menyentuh perasaan aku. Bila difikirkan bali kelakar pun ada tapi yes it is.. haa ada few movie yang wan hanya akan tengok sesorang jer.. Nak tahu pasal pe seven pound ni, haa anda kena tonton. Aku pun copy dari komputer kawan tadi. Besh!!


Minggu hadapan few thing menanti aku untuk selesaikan, antaranya 2 report yang kena submit on monday setelah dipostponed dari khamis lepas, project safety kena submit on thursday before 5pm, and annual grand dinner biotech department khamis malam and masuk dalam senarai adalah nak gi tengok teater muzikal sirah junjungan tahajud cinta kat istana budaya. Erm yang tu kena tunggu fifi and adi, still not confirm if not wan beli tiket and sewa keta gi tengok sesorang. Hehe gigih kan? Cali you nak tengok x? hehe. Haaa isnin ni juga nak gi tengok wayang before my day will start totally busy. Skank x cukup busy kah? tidak jugak aku ketahui. Hehehe..


Untuk Cik Anis and family, wan doakan kalian tabah yer and operation atok Cik Anis akan berjalan lancar, untuk Ritz plak be yourself dude and kalau leh janganlah joined that community lom tentu you can be like them or kekadang leh jadik makin worst, pernah my friend try and become worst. Untuk my buddies, aiman have fun time off shore, afif selamat bercuti sekolah yer cikgu, nazrie and nazmie x dapat dikenal pasti keadaan semasa. Cali get well soon yer. Wah saper lagi ek? hehe semuanya selamat lah yer. Bukan x amik tahu pasal u olz tapi nak contact sesorang sangat tak sempat. I miss few people yang wan contact xpernah dapat, my bro efan and adala lagi. Untuk semua ma friend's, blogger's and reader's.. selamat berhujung minggu. Muahxx..


This weekend jugak my maid kawen dia dh macam anak angkat my grandparents wan so tahniah both of them and semoga bahagia ke anak cucu. 11 tahun itu cukup sekejap rasanya tapi hakikatnya sangat lama. Tak dapat balik umah this week tapi already done my besh to support this majlis..


"Keluarga itu adalah harta yang tak ternilai untuk dinilai dengan harta kekayaan, hargailah dan miliki lah ia dengan rasa kesyukuran dan siramlah ia dengan kasih sayang agar ianya kekal harmoni hingga ke akhir zaman"

2 comments:

rizz said...

untuk Ritz plak be yourself dude and kalau leh janganlah joined that community lom tentu you can be like them or kekadang leh jadik makin worst, pernah my friend try and become worst.

~~~ hahha thankss ek! rizz x g pon jupe dorg..btw aboi force me.i dunno y..:)

haneem said...

huhu..anem pon nanges tgk seven pounds...tak dulik dah sapa2 kat sebelah...tersentuh hati tho maser awal2 dia agak bosan...