Wednesday, 25 March 2009

Dinner at Rebung Restaurant

arrgghhh!! i'm turn into monster..




hiks nothing just kidding okeh! this time i would like to share with all of you guys about graduation dinner. me graduate? not yet la.. we celebrate our senior that will be graduate soon from garden knowledge and virtue.

Pada 19 Mac 2009, majlis makan malam ini telah diadakan bertempat di Restoran Rebung milik Chef Ismail and Datuk Dr. Sheikh Muzaffar. Restoran bercirikan tradisi melayu ini sangat sesuai dengan tema yang telah kami wujudkan iaitu tradisional. Sejujurnya untuk kami dari kuliyyah engineering belum pernah kot nak organize graduation dinner macam ni, biasanya it was so dull and bored. So this time we make a change just for our senior!!

it's begin at 8.30 dan mereka yang hadir akan melalui lorong or space and like red carpet la, pose and terus carik sit. Semuanya hadir mengikut tema kecuali few people yang datang macam nak gi clubbing, motif? tapi ianya tetap happening okeh.



Dekorasi meja yang simple and actually bila dah nyalakan lilin tu, ianya reflect cahaya ke sekitar so memang cantik!!.







The food was so delicious, and macam-macam kueh tradisional yang ada, tapi saya langsung xsempat nak menjamah yer.. sedey teros!














malam tu wan kena jadik host and ditemani dedeq.. yup saya still down dengan presentation seminar hari tu, tapi dah sebab kawan so saya tolong jua. Yup sebab sempoi jer so memang jadik host pun sempoi jugaklah.. but thanks a lot to dedeq sebab she's so good in doing this job!! even sekelas tapi xdela saya bertegur dalam kelas tu, bukan sombong tapi entah.. hiks.



then!! POSE!



she's miss adelina and i just called her ade, even she's my senior tapi xrasa sangat and trendsetter female goes to her!! sesuwai sebab she's cool and bestla!! but sebab kekurangan undi dia xdapat title Queen of the Nyte.. ada few award for example The Next Ustaz Akill Hayy and The Next Ustazah Bahiyyah, The Most Kepochi, The Late Comer's, The Hottest, CLEO Bachelor and so on.



i should wearing capal instead of shoes. Down sebab xsempat carik.. End up i wear that shoes from PEDRO (tetap nak habaq)





that's dedeq.. yang bestnyer jadik host ni dia dah memang sedia ada small pondok kat situ so macam comel la jugak.. hiks




pic atas berbaju melayu oren itu Mr. Alfred, he's give an idea to dance joget lambak or poco-poco tapi sebab kami xtahu macam ne dak-dak uia ni sama ada diaorang leh terima x, so tak jadik buat.. tapi i miss poco-poco so much. First time i have been introduced with poco-poco masa kat unimap.. awesome dance ramai-ramai kat hall and kat padang sekolah!!



Me: Chef!! jom snap gambo ngan kami..

Chef: Okey.. tarik nafas and kempiskan perut (they he tell us to memang funny okey)

Me: Alright Chef!! smile.

Yang downnyer tengok, x sempat smile, down kan? coz there are somebody yang suprisingly hug me.. tapi okeyla tu just sebagai ingatan jer.. thanks chef!! lupa plak he's very friendly dia ada kat situ till program kami tamat.. Dr sms x dapat datang he's busy..



here we are the organizer, ninie, fiza, wanie, safwan, bieha and ain.. me, syahmi, hajar and dedeq.. not include in da picture sakinah. Thanks to all of you and sorry if mulut gue ini laser yer.. at this time wanie still kalut

"korunk tengok atas meja tu souvenier tu sorang satu jer jangan amik lebih" she's repeat this sentence about six times and i just laugh..



to all of you, good luck and all the best in the final year and final semester and thanks for support and coming to the graduation nyte.. All of you so sporting and layanz!!

credit to bieha and hajar untuk semua photos.. thanks gurls

7 comments:

rizz said...

wh cnteknya decoration kat rebung ni hehe wan siap nerselimpang sampin bgai ahhaha

rizz said...

wh cnteknya decoration kat rebung ni hehe wan siap nerselimpang sampin bgai ahhaha

||| PöJìé PööH ||| said...

tantek!!
meletop!
knp xde gambor ngan Dr SMS??

F A R I Q U E said...

hohoho quite surprise haqq mention yg food die sedap...ok la for me..seb bek tmpt die awesome..ktorg selalu gak wat dinner kat cne..i mean gamelan group la..kakak chef ismail tue yg biase uruskan...mulut mmg xhenti pot-pet...gtew~~

WaNz iMraN said...

Rizz,
yup deconya nice sajork
haha xde idea dh nak wat aper ngan kain tu.. so itulah ideanya..


PojiePooh,
uiks aper yang meletop
hik's and ape or siapa yang tantek itu??
Dr. SMS katanya busy so Chef jer yang ado..


Farique,
hahaha mungkin sebabnya lidah i dah selalu makan kari and lauk kat seman so sekali rasa org melayu kita masak terus i cakap sedap.. yup tpt dia nice giler.. uiks mr alfred tu pun dah cukup cakap banyak taw.. huhu

RyZ4L said...

kelas!!~ makan kat rebung perot chef ismail kan~ anyhow..lagi keles sebab dak mekanikal buat dlm iium je!
hampes..so x pernah nk selebret dinner depa..besides..many of us off lane graduate not on time..waaa..tatot!! :D

adelinaibrahim said...

wah3...thanx letak gmbr Ade..huhu..nice comment..haha..btw thanx for such a beautiful nite kay!! really appreciate it..go Haq!GO!!