Tuesday, 30 December 2008

Melaka bandar Warisan Dunia


Yeay seronok betul seharian di Melaka Bandaraya Bersejarah, dan juga telah di wartakan sebagai sebahagian Warisan Dunia. Perancangan asal mahu ke Port Dickson diubah atas alasan cuaca yang mendung dan sebahagiannya pula lagi suka ke Melaka. Dengan dua buah Kereta dan 7 we all pun menuju ke Melaka. Penat di atas kereta tak terasa biler masing-masing ada jer benda untuk dibualkan, tambahan lagik fifi penuh ngan idea nak melaha orang yer..





Bertolak dari kampus kol 8 pagi then terus ke destinasi, konsep keyakinan digunakan yer walaupun x pasti jalan we all terjah je.. haha so mmg sengal gak tapi itulah yang enjoy nyer.. hehe xde yang tension mahupun sakit kepala. Singgah di perhentian rehat mana ntah then breakfast. Yang penting Album Lantera Timur jadi peneman sepanjang perjalanan, ulang 2 3 kali sampai muak, tapi tetap xmuak macam mana tu. Thanks yer adi bagi kiteorg rembat jap cd tu, wan masih belum dapatkan album siti yang latest tu, nanti la kalau kuar next week beli.





Sampai jer di Melaka, pusing-pusing di sekitar bangunan Stadhyus (Maaf yer kalau salah eja), So ibarat pelancong asing we all tangkap jer semua pic. Posing x hengat walaupun orang ramai yang penting puas hati. Dari Jauh dah Nampak suatu benda yang asing disini iaitu Menara Taming Sari, menara yang puncaknya berbentuk hulu keris tu. So we all aim nak naik menara tu, so berkonsepkan kayakinan lagi we all mencari dimanakah menara itu. Makin dekat yer la tu makin nak sampai, itulah hipotesis yang kami bina.







Beli tiket dan beratur untuk naik sangat panjang yer, so memandang kami pergi 7 orang, wan beratur untuk naik, lagi 2 orang beratur beli tiket and 5 orang makan aiskrim sambil duduk. Boleh ?? Hehe tapi xdela lama sangat beratur tu, 1 jam lebih-lebih sket. Bulbul agak cuak nak naik menara ni. Entah aper yang dia fikirkan tapi kami tetap mengusik hehe. Dimana ada kami, di situ akan kecoh bagai tempat kami yang punya. Sempat time duk beratur tu, we all duk carut petugas menara.. First macam pramugari jer then kekwat x ingat, hurm nasib la ko. We all x amik kesah sangat pun, wat bodo jer.. Naik jer menara tu, ada abg yang jaga tu di punya announcement punyala mantap, nangis pramugari MAS and AIRASIA dengar.. hehe dia berceritala pasal sejarah and etc, tapi semua orang macam x amik port sangat sebb sebok bergambar. Kiteorg siap beridiri lagi dalam tu, even dah dipesan jangan berdiri.






Lunch at Burger King sebb xdop idea nak gi melantak kat mana, then singgah Starbucks jap beli Dark Mocha Frapuciino, okeyla like this one too then ingat dah nak balik tapi x sah kalau datang Melaka x panjat tangga ke punya bukit tu, aper ek A Farmosa tu, hehe so walaupun semput tapi gigih yer then sambil naik tetap posing. Pregnant Lady pun gegeh k naik kota tu, so we all lagik la. Lepas turun dari situ we all nak balik dah sebb dah pukul 4 ptg. Nak singgah Nilai lagi, sajer menghabiskn duit yang sememangnya xda yer. Huhuhu.

On the way balik stuck traffic jam area exit seremban, tapi x fahamnya bukan ada accident or pape, sini la wat we all macam sentap jap. Singgah Hentian rehat jejantas jap, untuk solat then sambung balik ke nilai. Sampai nilai kol 7 malam, terus ke kedai pape yang patut, bising jap dan semua kedai and barang we all nak beli tapi fikirkan keta yang x berapa besar tu we all matikan niat itu. Hehe. Bertolak balik then dinner kat Ampang then balik ke kampus jam 12tengah malam.



Memori ini akan kekal sebahagian daripada memori indah untuk tahun 2008, spend time ngan all of them memang happening and konsep x kesah itu juga wat wan senang untuk join and bergelak ketawa bersama. Thanks to fif, fadh, bulbul, mimi, ika and last but not least adi. Next trip pape jangan lupa ajak lagi ek.

5 comments:

myZone | When Anuar opens to public said...

what a best trip!!! :D

rizz said...

best ni trip x ajak..:p

haneem said...

waaahhhh...best btol...anem pon gi melaka jgk...xplak terserempak ek...heheeh...

p/s: jgn lupa cpt2 beli cd dato ct...hehehehe

WaNz iMraN said...

Dear Nuar,
Yeah trip itu sgt best
and layan jer.. mmg havoc jap..


Dear Rizz,
Hehehe bukan xnak ajak, tapi nak ke u ikot? Neway sayapian wat nanti jemputla haqq k.


Dear Haneem,
Yer ke? hehe tapi best kalau dapat shopping kt pahlawan megamall itu..
Yeah baru jer beli tadi album ct. Suka sgt

danny said...

yang pakai topi tu .. yang pakai baju bitu spek mata ... please