Tuesday, 16 December 2008

Guy's Day Out


It's guys day out.. Sorry to all my loyal reader's, sebb wan dah lamer tak update or online as usual. Almaklumlah kat kampung, malas sangat wan nak pinjam lappy my sis ni untuk update my blog and etc. Okey la let's say sumthing about guys day out.











Pic above it's special to my reader and my friend. Yup on 15/12 - 16/12, wan just spend my time with my best friends. Kalau anda pembaca tetap blog ni mesti tahu kan saper mereka. Tanpa perancangan yang rapi, we all just plan by phone dan hari ini pun wujud dengan jayanya walaupun hujan here and there dan juga few problem lain. Alhamdulillah. After 3 years, 5 of us x spend time like this, so this year we all do it..






After zohor, afif as driver amik wan kat umah, then aiman, nazmie and nazrie, our destination is pantai melawi dekat ngan To' Bali, jiran kepada pantai irama di bachok. But then before pi pantai, singgah jap kat tesco untuk beli some stuff untuk wat BBQ pada malam nanti. Riuh jap tesco because of me and afif, argue about everything and it always like this but then it's end with both of us mengalah. hehe..
From our hometown it takes about 1 hour untuk sampai kat sana. Yeah itupun kalau jalan tak jem and etc.












Sampai sana terus check in chalet yang selalu kiteorg sewa. Chalet kat sini simple jer, macam pondok tapi complete and bersih gak la, it's just cost RM45 per night. Untuk yang ada aircond plak RM65. So we all choose yang xde aircondla sebb cuaca dah sejuk lagipun tepi pantai plak tu. Nanti semua beku saper susah. Lepas rest, terus pi pantai, even ombak besar sebb skank kat pantai timur musim tengkujuh tapi tetap gigih yer main air till maghrib. End of that, cermin mata aiman hilang dibawa ombak time dia duk main air.. sian dia terus jadik seypet macam orang korea, plus my camera pun terselam di dalam air.. yeah sangat mantap yer..


Malam plak spend time bbq, makan-makan.. mmg best kenyang sangat. After that wan gigih ajak diaorang main monopoly. Hehehe macam sonok k, spend time main board game ngan buddies. wan rasa we all start main kol 11 and habis main kol 2.15 pagi.. inilah permainan yang paling lama sekali wan main.. thanks afif sebb teach us how to play. Hahaha sbb dah familiar ngan saidina so keliru sket ngan rules monopoly. Aiman menang overall, tapi penat sebb we all duk bantai gelak ngan karenah and idea masing-masing. Bab nak pujuk beli tanah pun macam-macam gaya. hehehe.. After bercerita kol 5pagi baru semua tido..






Yeah wan sedar dah kol 8pagi, terus la wat bising, harapnya semua sedar.. but then semua wat dek jer, so terus lagik wat bising. So semua bangun pi mandi kat pantai, before matahari naik. Sepanjang pantai tu, memang wan ngan kekwn jer. Pantai melawi ni mmg privacy sket so itu yang best. Lepas puas dah swim, swim ke?? hehe so it's time to have breakfast + lunch. Hidupkan api guna arang then bakar roti plak, like oldstyle of kopitiam. Usaha gigih afif,aiman and nazrie hidupkan api sangat dihargai. Wan plak just bercerita jer, haha sbb xreti lor nak hidupkan api ni. hiks..





Kol 4 baru we all kuar dari sini then balik ke umah masing-masing. Thanks to all of you guys. Aiman sebb gigih gak call semua orang then get ready ngan ayam and mee hun and all those stuff, Nazrie even demam tapi still enjoy pergi and spend time together, Afif sebab dapat amik and hantar kiteorang then layan jer karenah kiteorang, nazmie sebb memeriahkan suasana.





"Hopefully next time dapat lepak lagik begini.. Inilah antara kenangan terindah dalam hidup wan"

6 comments:

RyZ4L said...

main api kah?
citarasa.
hehe. sosej sangat masak tuh!
lama nye x ber-bq~~
lapoooo...
ayam..waaaaaaa~~
ok. tibe jah! haha. rindu wans.
menyepi jew:)

you are now in my zone said...

wow...meriah BBQ nyer!! ;)

rizz said...

wahh bestnye bbq..sgt jeless ok hahaa

Eragon_iz said...

wan, sape yang pakai baju putih yg tulis "hong kong" tu?? mcm kenal je
hehehe

haneem said...

hahaha...chalet itu...mcm dikenali sajer..hehe

WaNz iMraN said...

Dear Ryzal,
Mana menyepi..
Kat umah malas nk online..
nanti la kiter bbq plak time holiday nanti..

Dear Nuar,
Yup sgt meriah even berlima jer..
Ynag penting depa bakar wan makan..


Dear Rizz,
Hehehe yeay berjaya wat rizz jeles


Dear Eragon,
Saper dia ek??
Aiman la tu...


Dear Haneem,
You jangan cakap xpernah pergi taw pantai ni.. i zass nanti.. hehe