Friday, 11 July 2008

SEPI itu indah

Anda SEPI ??

Yeah gigih wanz nak update pasal citer ni even dah agak lambat wanz pi tengok.. wactually memula wanz dah malas nak tengok sebab macam dah lama release kan tapi somehow shah yang suh pi tengok then will see..

at first in my mind citer ni macam cinta jer.. and tengok macam xmenarik sangat, kalau iklan dia ler.. huhuhu tapi somehow after watched this movie, i really love it. Macam nak tengok lagi pun ader..






Citer Ni ada 3 main character..
First !!~ Adam dibantu oleh Suzy and Ilyana..
for me watak adam ni banyak bantu citer ni supaya ada part lawak where you can release a liltle bit after a lot of pressure, pressure sgt ke? xdelah cuma jalan citer berat la.. emosi tu.. huhu watakz suzy plak mmg kelakar habis, they call as perempuan giler yang jatuh cinta dengan adam, but in the other hand adam falling in love with ilyana. Here wanz suka sket, sebab walaupun lama mana menunggu untuk jumpa teman istimewa, ianya berbaloi dan setiap orang itu telah dijadikan pasangannya.. adam yang sempoi, suzy yang giler-giler, ilyana plak perempuan melayu terakhir.. sweet habis




Second !!~ Sufi di bantu oleh Marya and Zain
Takdir pula yang diharapkan, sesungguhnya pertemuann perpisahan tu adalah takdir tetapi atas kehendakNYA. This time Sufi duda anak sorang, terpikat akan seorang wanita yang sering berada di taman. Dari perjumpaan setiap hari lahirlah rasa cinta, tapi cinta itu tidak berkesudahan biler marya merupakan isteri kepada seorang penjual ikan zain. Actually suka tengok watak marya dalam part ni.. Ntahla eja tu ayu jer.. hehehe. Tapi kematian isteri sufi wat kan aku terkejut and mcm nak nagis pun ader tapi control ler.. penuh kot panggung tu even kecik jer.. huhuhu..




Thirdly !!~ Imaan dibantu oleh Khalil and Ean
Erm sikit komen pasal rambut imaan ni, nampak sgt wig and x natural.. spoiled ler kan. then kekdg mcm selekeh jer pompuan ni.. Imaan ni mcm trauma after khalil dibunuh depan dia, then dia juga mcm ting tong la jap sebb whereever she go, dia akan selalu byg dia ngan khalil. End of story baru la u all tahu yang khalil tu dah mati.. Ean plak watak penyeri la.. tapi scene kat tasik tu i like it so much, lawa jek...







Overall citer ni wanz puas hati dapat tengok, ada part rasa nak nagis, ada part gelak, ada part kiter rasa susahnya hidup setiap org itu berbeza. wanz tetiba teringt time kehilangan ibu dulu biler tengok watak anak sufi iaitu ashraf, bangun pagi nak gi sekolah prepared sendiri untuk breakfast.. no mored bekal kan.. hurm actually can feel la.. no need to sad.. hurm overall i'm happy and satisfy with this movie... wanz tinggalkan korang ngan puisi sepi !!~

1 comment:

ir.rizzirhamy said...

huhu spi mmg cte yg menarik..tp ntah la haq..rizz eww kurang la cte melayu...:p huhu cte komedi romantic such as made of honour tu lg beshh ngeee