Wednesday, 18 May 2011

Cuti Hujung Minggu : Teluk Kemang

Let's update:


Dah lamer aku mengidam nak bercuti ni, biarlah tak pergi jauh pun janji konsepnya bercuti. Jadi, hujung minggu lepas kami berempat ke Port Dickson, Negeri Sembilan. Okeylah sekadar weekend gateway. Tak jauh sangat dari Kuala Lumpur. Okey aku sangat excited bila duk fikir pasal percutian ni, honestly aku tak fikir benda lain dah selain duk terfikir nak relax jer. Kami bertolak dari Sg. Besi malam around 8pm and sampai kat sana around 9:15pm kot. Since company tempat one of my friend keje tu ada buat kind of small apartment untuk disewa staff so kami stay kat situ. Murah pun murah, cukuplah untuk cuti weekend. So kami cari punya cari jumpa tempatnya di teluk kemang. Ada 6 unit rumah apartment, okeylah.. kemudahan asas complete and selesa. Sebab aku ni jakun so paling penting ada swimming pool.. hehehe~

Malam tu pusing-pusing cari tempat makan, akhirnya makan tepi laut on the way ke hutan lipur kot. Okey service sangat slow.. plus masak macam tak reti sangat. Sabor jer la.. tapi inilah kaedah jalan-jalan cari makan~ nyamuk pun banyak..

Aktiviti kat sana most of the time mandi kolam~ celik mata pi breakfast terus terjun dalam kolam, sampai kecut semuanya baru naik.. Duk bersembang sampai bosan, terjun lagik dalam kolam~ pastu mandi kat pantai plak~. Okey if kat teluk kemang ni, pantai dia not bad.. tak ramai orang dan tak kotor.. Air pun boleh la tak sekeruh kat pantai melawi yang aku biasa gi.

Kalau gi trip mesti ada BBQ, so konsep mudah perap ayam guna sos knows jer. Google kat mana ada mall di PD, lucky us jumpa oceanic mall.. so pergila beli pape yang patut. Kami pilih nak bakar-bakar tepi pantai. So mmg gigih angkut semua barang-barang ke pantai, hidupkan api, sambil tu main kad.. sampai terlupa ayam hangus~ tapi still can eat..

Okey kami balik dari PD hari ahad, tapi singgah makan dekat Ayam Panggang nasi kukus, menarik gak cuma aku lagik suka ayamnya.. Konklusinya percutian pendek ini sangat best biarpun ada kekurangan tapi ianya hilang bila asyik bergelak ketawa dan yang penting ENJOY THE PRESENT moment.. =) thanks a lot to Faiez, Shah, and Hafiz.. p/s: men kad sampai kol 4 pagi tu best gak.. =)




No comments: